Skip to content
Kris & Trauma

Kris & Trauma

iBalans erbjuder samtalsbehandling för dig som hamnat i en kris och som skapar obalans i tillvaron med olika fysiska och psykiska besvär.

Boka tid direkt!

Vad är en KRIS?

En kris är en reaktion på en oväntad händelse. Det kan till exempel vara en olycka, förlust av någon, sjukdom, blir av med jobbet  eller att någon i din närhet oväntat lämnar dig. Krisen medför en förändring som gör att vardagen inte ser likadan ut eller är lika självklar längre.

Ditt tidigare sätt att hantera svårigheter räcker inte till och du hamnar i en kris. Den kan vara så allvarlig att du behöver stöd för att börja må bättre igen. Att samtala med någon med kunskap inom området är en bra början att ta hand om sig.

Vad är trauma?

Ett trauma avser personer som blivit utsatta, sett eller tagit del av information om livshotande händelse, där vanliga känsloreaktioner av maktlöshet och hjälplöshet innefattas. Det kan vara till exempel kvinnor som varit utsatta för sexuella övergrepp, personer som varit misshandlade som barn och vuxen, olika traumatiska händelser såsom trafikolyckor, tortyr, trakasserier och krig.

iBalans erbjuder behandling vid olika trauma med Prolonged Exposure, PE behandling. Den är evidensbaserad KBT-metod som grundar sig i emotionell bearbetningsteori och har goda behandlingsresultat av posttraumatiskt stress, PTSD.